Waxdepån

Waxdepån

Vi åker till Waxdepån utanför Täby i Arninge för att lackskydda en Tesla Model S. Direkt när vi kliver in så hjälper Jonas oss. Det känns proffsigt och välkomnande miljö.

Waxdepån har bedrivit sin verksamhet i Arninge sedan år 2000. Företaget har alltid haft en tydlig inriktning på skyddsbehandling såsom lackskydd, solfilm, glasbehandling mm men erbjuder självklart även all typ av bilvård som rekond, textiltvätt och totala saneringar. Waxdepån jobbar med olika tekniker. Dom använder de mest innovativa lösningar och gör ett aktivt val för varje bils behov.

Waxdepån
I steg ett tvättas bilen ren. Efter att bilen har avfettats och spolats av läggs en fordonstvätt som är skummet som ni ser på bilderna. Att jobba med skum ger en bättre arbetsmiljö och en bättre effekt berättar Jonas. Därefter används en kloss för att ta upp tjära och påslag främst under list och hjulhuskanterna för att sedan avslutas med ytterligare en schamponering.
Waxdepån
Jonas beskriver att kvaliteten på lackerna varierar mycket mellan olika bilmärken. Vissa lacker är hårdare än andra, vissa är mer repkänsliga, vissa ger större djup och vissa märken är bättre på detaljarbetet. Erfarenheten hos Waxdepån är stor och tekniken för hur man hanterar respektive lack väljs med omsorg.
Eftersom vår bil är mindre än 2 månader gammal räcker det med en grundlig tvätt och klossning som förbehandling innan PPS lackskydd läggs.

Efter en grundlig tvätt med skum appliceras lackskyddet i flera steg
Waxdepån
Waxdepån

Lackskyddet får sedan härda innan behandlingen avslutas med en nogrann kvalitetskontroll
Waxdepån

När bilen är klar för leverans går vi igenom garantibevis och hur bilen ska skötas. Nu kan vi köra ut bilen direkt i alla väder (de första fem dagar får vi inte tvätta bilen). Tänk på att en bil inte ska gnuggas utan svepas när den tvättas. PPS lackskydd tål avfettning och Waxdepån rekommenderar att man använder avfettning vid behov för att lösa upp tjära och annan smuts där schampo inte räcker.

Efter behandlingen så upplever vi att det är mycket lättare att hålla bilen ren och frosten sätter sig inte lika hårt på rutan. Vi ser ett större djup i lacken. Många kunder åker direkt från leverans till Waxdepån för att få en lackbehandling.

Waxdepån

Ett tips som jag fick, använd isskrapa och snöborstarna varsamt. Efter vintern får Waxdepån in många bilar med repor pga snöborstarna. Ofta ligger borsten på golvet (med grus och smuts) och sen borstas bilen av med den. 

Waxdepån samarbetar med alla försäkringsbolagen så om olyckan är framme och någon del på bilen behöver lackas om ersätter oftast försäkringsbolagen även lackskyddet på omlackade ytor.

Vi valde också att lägga PPS glasbehandling på vindrutan. Behandlingen gör rutan vattenavvisande vilket ger bättre sikt vid regn och mörkerkörning. Innan applicering görs rutan ren i flera steg med olika produkter för bästa vidhäftning och effekt.
Waxdepån

PPS glasbehandling gör att vattnet drar ihop sig till pärlor som lätt rinner av vindrutan.
Waxdepån